Tiara

Idag kom tiaran som jag köpt på ebay. Den är väldigt fin och gnistrar mycket. Den är så jag, då jag inte ville ha en stor flashig tiara.




Har glömt att berätta att i måndags var jag och hämtade ut mina 12 000 dekorations diamanter och de var också fina.




På väg

Fick mail igår kväll att Daniels ring hade skickats så nu väntar vi med spänning på den. =) Jag kanske är lite mer spänd på om den är fin och om den kommer att passa som den ska då det är amerikanskt mått så är det ju inte som våra millimeter.




1 ring beställd

Ja, igår så beställde vi Daniels ring och nu hoppas vi att den kommer vara lika fin som vi tycker den är på bilden. =) Det blev en ring från ebay.



Metall - 14k vitt guld

Stenar - Äkta naturliga diamanter

Slipning - Brilliant

Renhet - SI2-I1

Färg - H-I

Carat - 0,25 CT




Budget

Räknade lite snabbt på vad vi ev kommer att komma upp i för budget (förutsatt att lokalen inte är uppbokad).
Kom fram till att om den summan nu kommer att stämma så har vi den budgeten färdig efter sommaren. =)



Dubbelkollar

Har precis skickat iväg ett mail till fotografen då jag inte har fått något mail av henne sedan jag skrev att jag ville boka in den 11/8 och då känns det som att det kanske inte hade kommit fram och jag vill inte stå där nästa år utan en fotograf.



Ring

Jag vet att jag sagt att jag vet vilken sorts modell jag vill ha på min vigselring, men så igår hittade jag denna:


Och det sa bara klick!

Men jag får ju se om jag kan hitta den i någon butik så jag får se den på riktigt innan jag övertalar Daniel om att det är denna ring jag ska bära FÖRALLTID på mitt ringfinger tillsammans med förlovningsringen (som ev. ska bytas ut).



Hovs hallar

För någon dag sedan fick jag mail från Hovs hallar om priser och jag känner att jag vill åka dit och kolla på lokaler osv men det får ju vänta tills Daniel har semester.
Ska nog skicka iväg ett mail till fler ställen idag. Just nu är jag barnfri så jag har ju tid över om man säger så. =)




Står stilla

Just nu står allt planerandet stilla då Daniel jobbar lååååånga dagar. Han åker hemifrån vid 7 och kommer hem 23.30-00.00. Jag skulle vilja boka lokal så snart som möjligt, men då han vill vara med och bestämma så kan vi inte riktigt göra något än. Har han "tur" så får han semester i augusti och då kanske vi kan kolla runt lite. Vi MÅSTE ju även räkna på vad vi kommer kunna ha för budget.
Jag har kollat på några ställen men vet inte vad jag vill ha. =/
http://www.jacobhansenshus.se/fest/
http://sv.wikipedia.org/wiki/H55-paviljongen (man får hyra av kommunen så det stället har ingen egen hemsida)
www.villathalassa.com/
www.orenasslott.com

Övriga platser
www.klitterhus.com
www.hovshallar.se
www.vallens-sateri.se
www.grand-molle.se
www.hotelkullaberg.se
www.hoganasbrygga.se

Jag har fått några förslag från personer på BT (bröllopstorget) och de är följande ställen:
www.womanpowercatering.se/ 
http://www.rya.nu/index.php?id=153 (inga bilder på lokalen dock)
http://www.sofieroslottsrestaurang.se/system/visa.asp?HID=230&FID=215&HSID=2879&ActMenu=2880 (Sofiero slott)

Och dessa 3 i kommunen som vi bor.
www.ingeborrarp.se/ (Gångavstånd från vigselplatsen)
www.hjelmsjovik.com/
www.woodlands.se/SE/Restaurangen.aspx (Gångavstånd från vigselplatsen)

Det är jobbigt det här med lokal.



Kl ??

Då jag ringde och bokade datum så fanns där 2 tider att välja på (de vill kunna ha 2 vigslar samma dag) och de tiderna var kl 14 och kl 16. Jag bokade ingen tid just då utan skulle återkomma senare när vi pratat igenom det lite. Det slutade med att vi tog kl 14 (bokade det idag) för att jag vill så gärna att vi inte ska träffas innan vigseln och då även ta fotograferingen efteråt. Hur ska ni göra, ska ni fotas innan eller efter vigseln?




Nu är den uppe!

Ja, nu är den nya designen uppe. Vad tycks? Ser ni inte den så testa uppdatera några gånger. =)



Nya designen

Den nya designen kommer förhoppningsvis upp idag. =)



Ring modell

Igår var vi inne på en av de lokala guldsmedsbutikerna och bara kollade på ringar för skojs skull. Kollade på denna fast i vitguld:

Virvla (0.20 cz) heter den. Jag blev förälskad i själva modellen så något liknande SKA jag ha, men just den var för smal så den försvann mycket på mina korvfingrar (t.o.m. på lillfingret som jag fick testa den på då den bara fanns i en liten storlek). Jag skulle inte tacka nej till denna:

Fancy (2.00 cz) heter den. Samma sorts ring men större.




Bloglovin

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/2623442/2012-08-11?claim=ebfe72yurpc">Följ min blogg med Bloglovin</a>



Fotograf bokad

Jag vet att det känns som att jag är jättetidigt ute, men idag har jag skickat ett bokningsmail till vår fotograf då hon svarade att hon var ledig på vårt bröllop. Jag bara älskar hennes bilder som hon tar, både barnbilder, porträttbilder och bröllopsbilder. Har väldigt länge velat ha henne som fotograf så nu när hon är bokad är jag överlycklig. Emelie Ohlsson har fotat väldigt många bröllop och när jag skickade förfrågningen så sa jag var vigseln ska vara och då skrev hon att hon veckan tidigare tänkt att hon ville fotografera ett bröllop just där någon gång då hon bara fotat porträttbilder där tidigare. Sammanträffande va?
Emelies hemsida hittar ni
här och hennes blogg härHär hittar ni lite behind the scenes bilder från vår vigselplats. Säger bara följ med bloglovin så kommer ni få se många härliga bröllopsbilder under sommaren. =)



Lokal?

Någon som vet en bra lokal för bröllopsfest i Helsingborg? Måste få plats 50-80 gäster och där man får ta med egen dricka? Har funderat på Jacob Hansens hus, men vet inte vad det kostar att vara där.



Ringar

Kanske inte det första man tänker på men jag vill ju lägga ut några inlägg så här inte är helt tomt.
Skulle inte tacka nej till någon av dessa, men mina favoriter är helt klart 2 och 7. Jag vet att de är lika varandra. =)

1.

2.

3.
4.


5.

6.

7.

8.

9.


Vilken är din favorit?



Om oss

Hej!
Lizette och Daniel heter vi och är 23 och 26 år gammla. Vi har varit ett par sedan 2007 och har en son tillsammans. Vi bor i NV Skåne och har hus. Nu har vi äntligen bestämmt oss för att gifta oss i augusti nästa år och datumet är ännu inte helt bestämmt.
Anledningen till att vi inte kommer gå ut med bilder på oss själva är att vi vill vänta tills inbjudningarna är skickade så OM någon som ska bli bjuden hittar bloggen så vet de inte att det är vi i förväg. Kommer senare ha en flik för de som blir inbjudna till bröllopet, där de kan logga in och hitta info som t.ex. vägbeskrivning, önskelista m.m.
Bloggen kanske inte kommer att uppdateras så speciellt mycket nu i början eftersom vi precis har bestämmt oss för detta, men efterhand så kommer det komma inlägg och då kommer jag behöva ER hjälp med vad ni tycker och vi tar mer än gärna emot tips på vad vi kan ha med o.s.v.



RSS 2.0